Pynt dit hjem med en granguirlande med lys

Julen er en hyggelig tid. En årlig tradition mange mennesker og familier holder af. Især er det en tid for forventningsfulde børn, som glæder sig til gaver under juletræet fra mor og far. Og gaver fra nær og fjern.

Børnenes fest

Julen er børnenes fest. Så mange familier sætter ind med måneders forberedelser, for at gøre julemåneden hyggelig med syltning, julebagning og julepynt. Og ikke mindst julekonfekt, hvor søde klementiner og appelsiner også indgår. Det er svært ikke at blive begejstret som barn, for det er en dejlig tid med knitrende papir, juletræ, pakkekalender, nisser, julemænd og masser af gaver. Dertil duftene af gran og julemad, som alt sammen bidrager til at gøre julen magisk og festlig.

Julepynt for små og store juleglade sjæle

At lave julepynt sammen med sine børn og familie er noget mange børn elsker. Der klippes og limes til juletræets og hjemmets pynt, men færdiggjorte ting som en granguirlande med lys gør bestemt også lykke. Savner du ideer til årets julepynt og -klipning kan du finde masser af inspiration her. Inde som ude. Heraf kan I få pyntet jeres hjem op med lige den julestemning, I som familie har et ønske om. Små som store juleglade og barnlige sjæle.

Gran hører julen til

Gran er svært at komme udenom i julen. For trods andre muligheder i plastic er gran en af de dufte, som hører julen til. Afhængigt af hvad I som familie vælger af træ, så kan du jo supplere din julepyntning med dine egne hjemmelavede granguirlander med lys for oplysning af dit julehjem.

Ikke mindst for duftens skyld. Vælger i som familie at have et rigtigt juletræ indendørs juleaften, så sørg for at det forinden har stået i læ og koldt. Dertil har fået vand, så træet er fugtigt. For vandet fra grannet vil fordampe, når det kommer ind i varmen.

Hjerternes fest

Julen er i ånd også hjerternes fest. Og her kan med tanke på andre børn donerer sine børns brugte legetøj til andre. Det kan være børn på børne- eller krisehjem. Eller andre ting som gammelt julepynt, man ikke anvender længere. For om vi vil det heller ej, er julen også en overflødighedshorn af lækkerier hos mange familier.

Så at vække juleglæden hos andre mennesker i vores samfund end blot kun en selv, er helt sikkert noget som vil blive højt værdsat af udsatte familier. Dertil er det empatisk og samfundsmæssig læring for ens børn, som kan bidrage til, at det at gøre noget behjælpeligt for andre mennesker vækker glæde i hjertet. Hvilket julen symbolsk også tilkendegiver og står for.

Undgå en stresset tid

Sæt hyggen over stress. For det er ikke uundgåeligt, at nogle finder julen som en stresset tid. Trods julen også er hyggelig. Men med planlægning og struktur kan meget gøres inden selve julemåneden. Bl.a. indkøb til julepynt, juleklip, småkager, gaver m.m. Noget af julepynten kan sagtens kreeres flere måneder før i de hyggelige efterårsmåneder. En anden god ting kan også være at gå sit julepynt igennem og bl.a. se om lyskæderne mangler lyspærer og få skabt et overblik over, hvad der mangler af nyt julepynt.

Måske ønsker du en anden farve i år på julekuglerne eller flere granguirlander i år med lys, som kan lyse op i dit hjem. Meget julepynt samt lyskæder kan allerede fås på nettet, så få det endelig bestilt i god tid, så du ikke står og kommer til at mangle det i sidste øjeblik. Det vil ligeledes minimere følelsen af stress.

Andre ting I som familie kan gøre

Som familie kan man også gå på kompromis med nogle ting trods traditioner. Nogle nye kan nemlig erstatte de gamle som at købe færdig dej til nogle af småkagerne. Heraf skabes ekstra tid til etc. julehistorier for børnene. Eller en skøjtetur eller en tur på kælkebakken.

Ses I dertil meget med andre familiemedlemmer eller venner i julemåneden som de årlige julefrokoster, kan man jo sagtens gøre det på sammenskudsbasis. Heraf slipper man for at stå og lave al julemaden selv og får måske også smagt andres traditioner for julemad og -godter. Det bidrager også til at skabe rum og tid for fælles juleklip. Noget børn vil elske.

Menu
Top